Kulle Ngujimi e pare nga brenda

Kulle Ngujimi e pare nga brenda

Kulla e Ngujimit ndërtuar në Theth, Dukagjin është tipike e kësaj zone.

 

Një fortesë e ndërtuar në fund të fshatit dhe që përdorej nga i gjithë fshati.

 

Ishte banesa e atyre familjeve që për arsye gjakmarrje detyroheshin të mbylleshin aty (gjithë meshkujt mbi moshën 14 vjeç). Vetëm gratë e shtëpisë ishin të lira të dilnin e të punonin pak tokë para kullës.

 

Sot kulla është e vizitueshme dhe ndodhet në një zonë me vlera të medha turistike. Gjendet në jug të fshatit Theth dhe shumë pranë të lumit të Shalës.

 

Gjakmarrja, mbyllja ne Kulle

 

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama