Kujdes Diabeti varet nga ushqimi (rrezikojne edhe te dobetit)

Kujdes: Diabeti 'varet' nga ushqimi (rrezikojne edhe te dobetit)

Nuk ka rëndësi pasha por gjenetika dhe stili i jetesës. Një ushqim është pro-diabetik pavarësisht nga pesha e perdonit që e konsumon. Sëmundja mund të parandalohet apo shërohet, në tavolinë ose përmes sportit.

 

Kështu pra ata që mendojnë se janë ‘imun’ nga diabeti i tipit dy vetëm për shkak se nuk kanë probleme me peshën gabohen: të ushqyerit e gabuar bën që personat e dobët të kenë të njëjtat ‘probleme metabolike’ që nxisin shfaqjen e sëmundjes tek personat me mbipeshë.

Këtë e demonstrin një studim danez kryer në disa çifte binjake, në të cilët njëri kishte kile shtesë ose ishte obez dhe tjetri kishte një peshë normale: në të dyja rastet përgjigja ndaj ‘ushqimit të shpejtë’ është e njëjtë dhe predisponon ndaj diabetit në të njëjtën mënyrë.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama