Ja cili ishte zbulimi i madh i Nasa-s per Marsin

Ja cili ishte zbulimi i madh i Nasa-s per Marsin

Atmosfera dikur e banueshme e Marsit mund të jetë bërë kaq e thatë dhe e ftohtë për shkak të shpërthimeve diellore që e kanë goditur gjatë historisë së tij të lashtë, sipas studimeve të reja të realizuara nga Nasa.

Matjet e Nasa në atmosferën e Marsit tregojnë se atmosfera u ndryshua ndjeshëm nga një goditje e fuqishme gazrash dhe magnetizmash nga Dielli.

Rezultatet e misionit i kanë mundësuar shkencëtarëve ta kuptojnë më mirë ndryshimin e atmosferës së Marsit në faza të ndryshme kohore.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama