Filmimi i plote i Le Iene ne Italia 1 per Ceshtjen Came

Filmimi i plote i 'Le Iene' ne Italia 1 per Ceshtjen Came

Endrra më e madhe e çdo shqiptari të Çamërisë është të shohë edhe njëherë tokën e të parëve. Ndërsa shumë çamë kanë ikur nga kjo botë me këtë peng, Avdul Sulejmanit i është realizuar ëndrra. Ai pas 73-vitesh mundi të shkelë në oborrin e shtëpisë në Paramithi. “Kam shumë emocione… tani mund të vdes rehat”, shprehet ai ndërsa i shtrëngon duart gazetarit italian të emisionin “Le Iene” në Italia 1 që ia realizoi këtë ëndërr.

Një reportazh që njeh Italinë dhe botën me vuajtjet e një populli të të dëbuar nga shtëpitë e tyre. Një realitet që ekziston dhe mbetet po aq i gjallë sa në kohën e luftës, ndërsa bota injoron ta shikojë.

Ja video e plotë e reportazhit të realizuar nga televizioni italian.

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama