FRANCË Mathias Enard merr cmimin Goncourt per romanin Busulla

zzPARIS, 3 nëntor /ATSH-AFP/ - Çmimi Goncourt iu dha sot shkrimtarit francez, Mathias Enard, 43 vjeç, për romanin "Busulla" ("Boussole"), që u kushtohet marrëdhënieve të pandërprera mes Lindjes dhe Perëndimit, njoftoi sot juria e çmimit më prestigjioz të letërsisë për botën frankofone.

Ndërkohë, çmimi Renaudot iu dha Delphine de Vigan për romanin "Pas një historie të vërtetë" ("D'après une histoire vraie"), sipas jurisë që jep këtë çmim./ a.jor.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama