Efektet e shendetshme te kafese!

Efektet e shendetshme te kafese!

Kafja është shoqëruesi i të gjithëve për një ditë sa më të qetë dhe të mbarë. Për të gjithë përdoruesi e kafes më poshtë po ju shënojmë disa nga të mirat që na vijnë nga përdorimi i kafesë.

Rrit nivelin e energjisë

Një kafe në mëngjes mund t’ju mbaj zgjuar dhe energjetik për pjesën tjetër të ditës. Kafeina hyn në sistemin e gjakut tuaj dhe transmetohet deri tek truri ku më pas lirohet Dopamina.

Për një kujtesë të shëndetshme

Kafja gjithashtu mund t’ju ndihmojë të keni një kujtesë më të fort, ajo djeg yndyrat. Studime të ndryshme kanë konstatuar se kafeina rrit metabolizmin tuaj duke djegur yndyrnat në trup.

Por ata që pinë kafe për një kohë të gjatë nuk do të përfitojnë nga kjo pasi trupi juaj e njeh kafeinën si një aparat për djegie dhe nuk e lejon atë.

Përmban vitamina të ndryshme

Kafja përmab disa lloj vitaminash të cilat janë të nevojshme për trupin tonë. Disa nga vitaminat të cilat i përmban kafeina janë, Vitamin B2, Vitamin B5, Vitamin B3 etj.

Lufton depresionin

Një hulumtim i bërë në Harvard ka zbuluar se nëse pini çdo ditë nga 4 kafe, niveli i depresionit do të zvogëlohet për 20% tek femrat. 4 kafe në ditë gjithashtu e ulë edhe rrezikun e vetëvrasjeve për 53% sepse thuhet se ato janë të mjaftueshme për të rritur produktivitetin dhe të ju bënë më të lumtur.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama