Cifti behet milioner gjate shetitjes gjen monedha ari me vlere 10 mln $

Cifti behet milioner gjate shetitjes gjen monedha ari me vlere 10 mln $

Një burrë dhe një grua kanë fituar një pasuri marrramendëse pasi gjetën 10 milionë dollarë monedha ari të groposura në pronën e tyre në pjesën lindore të Kalifornisë. Vendi ku u zbuluan monedhat e arit në Kaliforni mendohet të jetë më i madhi në historinë e SHBA-së, përsa i përket sasisë së këtyre mnedhave që gjenden të groposura nën tokë.

Njerëzit kalojnë në atë zonë cdo ditë dhe nuk është e pazakontë që të bëhen të pasur. Burri dhe gruaja që gjetën monedhat dëshirojnë që të.

Ata ishin duke shëtitur së bashku me qenin me tyre, kur vunë re dicka të shndritshme në sipërfaqe të tokës. Cifti filloi të gërmonte dhe zbuloi 8 kanace metalike që përmbanin 1400 monedha ari. Askush nuk e di se si ato monedha kanë përfunduar aty apo se kujt i përkasin.

Një mundësi është që dikush mund ti ketë varrosur dhe vdiq pa e marrë vesh kush që kishte një pasuri të tillë. Monedhat janë të llojit 5$, 10$ dhe 20$ dhe datojnë që nga vitet 1847-1894. Ekspertët besojnë se vlera e tyre mund të shkojë dicka më shumë se 10 milionë dollarë. 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama