Cfare shikojne femijet ne enderr?

Cfare shikojne femijet ne enderr?

Në një hulumtim të kryer në Universitetin e Virxhinias, u zbulua se kafshët janë paraqitur më shumë në ëndrrat e fëmijëve në krahasim me ëndrrat e te rriturve. Kjo mund të jetë për shkak të nocionit se fëmijët janë vetëm të interesuar në kafshë. Për më tepër, kafshët e frikshme, si luanë, gjarperinj, krokodila, dhe ujqër ndeshen më shpesh në ëndrrat e fëmijeve se ato jo më të frikshme se fluturat, delet ose shpendët. Fëmijët përdorin kafshët për të simbolizuar dëshirat e tyre dhe frikën.


Fëmijët gjithashtu duket të ëndërrojë më shumë për agresionin sesa të rriturit. Çuditërisht fëmijët ëndërrojnë për aktet agresive dy herë më shpesh se të rriturit. Kjo mund të jetë për shkak të nocionit se fëmijët janë ende duke u përpjekur për të kontrolluar impulset e tyre në mënyrë që të jetojnë dhe të funksionojnë në një shoqëri të civilizuar. Ata janë duke u përpjekur për të mbajtur impulset e tyre në kontroll.


Hulumtimi tregoi se ëndrrat e vajzave ishin më te gjata  ato të djemve. Ëndrra e vajzave përmbanin më shumë njerëz dhe veshje. Ëndrrat e djemve ishin më shumë rreth mjeteve dhe objekteve.
Ankthet e fëmijëve shpesh rrjedhin nga të qenit të dënuar nga prindërit, kur një fëmijë është i sëmurë ose në qoftë se ka trazira në jetën e fëmijës në shtëpi.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama