Binjaket lindin te kapura dore per dore

Binjaket lindin te kapura dore per dore

Dy binjaket e vogla, të cilat vuanin nga një sëmundje e rëndë, lanë pa fjalë edhe mjekët duke lindur të kapura prej dore me njëra-tjetrën.

Nëna e vogëlusheve ka pasur një shtatzani të vështirë pasi binjaket u diagnostifikuan si monoamniotike. Kjo lloj shatzanie nënkupton që dy binjakë identik ndajnë të njëjtën qeskë amniotike brenda mitrës së nënës dhe të njëjtën placentë. Monoamniotikët konsiderohen si të rrallë, rast që ndodh 1 në 10.000 shtatzani, dhe rrezikohen që gjatë lindjes të ndërrojnë jetë për shkak të ngatërrimit të kordës së kërthizës.

Por me 2 vogëlushet Jillian dhe Jenna ka ndodhur mrekullia, pasi jo vetëm që ato i'a dolën mbanë por habitën edhe doktorët që panë binjaket të vinin në jetë duke mbajtur dorën e njera-tjetrës.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama