Amerikani qe e ka ilacin kunder kancerit thote se kimioterapia eshte mashtrim

Amerikani qe e ka ilacin kunder kancerit thote se kimioterapia eshte mashtrim

Publicisti i famshëm dhe njohur amerikan Edward Grifin zbulon pse medicina zyrtare e fshehë ilaçin e vërtetë dhe potencon vendet në botë ku nuk ka sëmundje malinje. Ai poashtu thekson se vaksinimi është shumë i rrezikshëm.​

Publicisti amerikan Edward Griffin (81)  është autor i librit “Bota pa kancer”, për të cilën është shprehur se ka menduar që këtë libër do ta shkruaje brënda tri javësh, por i është dashur gati tri vjet.  Ai në këtë libër në mënyrë thelbësore dëshmon se shkaktar të kancerit nuk janë viruset, e as toksimet misterioze, por thjeshtë mungesa e një materje ushqyese, më saktësisht vitamina B17.

Duke iu kundërvënë politikës zyrtare farmaceutike, e cila sipas fjalëve të tij për 30 vitet e fundit me mjeshtri të madhe fshehë nga opinioni ilaçin e vërtetë kundër kancerit Ai thekson se njerzit sot në kancer më shumë përfitojnë dhe pasurohen në jetë se sa që vdesin nga kanceri. Në kërkim të përgjigjes në këtë pyetje dhe për ate pse në Amerikë është e ndaluar plasmani në tregun amerikan i vitaminës B17, ka shkruar pikërisht Edward Griffin në librin e tij.

Ai-Edward Griffin është shprehur se njerzit e kanë të vështirë ti besojnë librit të tij dhe materialit brënda këtij libri, por ai për këtë aspak nuk habitet, sepse duke krahasuar rastin e shkencëtarëve të cilët edhe në shekullin e 19, kanë menduar se sëmundja “skorbut” tek marinarët është rezultat i ndonjë insketi misterioz, ose qëndrimi nën kuvertën e anijes, mirëpo më vonë është dëshmuar se shkaktar i kësaj sëmundje është mungesa e vitaminës C.

Për ta shkruar këtë libër, fillet janë të rastësishme, kur miku im doktor Richardson, që para 30 viteve ka filluar në klinikën në San Francisko të përdor vitaminën B17, i (vitamin cili në formën e pastër quhet leatril ose amigdalin), që dr Richardsoni i trajtonte pacientët e vet  të sëmurë nga kanceri. E gjithë kjo ka ndodhur kur biokimisti i njohur Ernst T. Kreb, ka “ngritur pluhur”  në opinion kur ka dashur që ta plasojë këtë ilaç në treg, duke thënë se në fakt kanceri është avitaminoza, saktësisht shrregullimi në metabolizëm i shkaktuar në mungesë të vitaminës B17 në ushqim.

Më vonë, Richardsoni ka filluar ta aplikojë këtë terapi tek pacientët e vet, duke e provuar efektin fillimisht tek bashkëshori i  motrës kryesore, të cilit të gjithë mjekët i kishin paracaktuar edhe vetëm tri javë jetë. Pas marrjes së “leatrilit” ai është shëruar. Meqenëse pacientët që janë shënruar kanë filluar ta shpërndajnë fjalën për këtë ilaç, kjo ndokujt nuk i ka shkua për shtati, e sidomos nuk u ka shkuar farmakokarteleve të mëdha dhe administratës zyrtare medicinale.

Për të fituar sa më shumë para nga shitja e citostatikëve, administrate amerikane për ushqim dhe ilaçe (FDA), e ka quajtur vitaminën B17 mashtrim të thjeshtë dhe e ka ndaluar shitjen në tregun amerikan.

Vitamina B17 është agens natyror kimioterapik dhe mund të gjindet në mbi 1.200 bimë. Kryesisht në farat e pemëve: kajsia, pjeshka, kumbulla, vishnje, molla por edhe në bimë tjera. Molekuli  i tij është përbërë nga dy molekule të sheqerit dhe një të cianidit dhe benzaldehidit. Qelizat e shëndosha kanë enzim për neutralizimin e prodikteve dekomposuara të vitaminës B17, kështu që cianidin e përdorin për sintesën metabolike B12, që është i rëndësishëm në metabolizmin e hemoglobinës  që pastaj krijon me ndihmën e sulfurit bashkimin “tiocijanat” që e rregullon edhe shtypjen e gjakut, ndërsa tepricën e nxjerr jashtë përmes urinës.

Gjatë hulumtimeve të mia, kam zbuluar se Hunzët në Pakistan, që jetojnë në disa vende afër Himalajeve, që janë të njohur për shëndet të mirë dhe jetëgjatësi në botë, që për ata është krejt normale të jetojnë 100 vjet por edhe më tepër. Tek hunzët, paraja është krejt e panjohur dhe e parëndësishme, mirëpo pasuria e tyre vlerësohet se sa trupa kajsia posedon njeriu. Farat e kajsive konsiderohen ushqimi më i vlefshëm dhe më i çmueshëm dhe i hanë në atë mënyrë, posikur që është në kulturën aziatike hahet orizi. Ushqimin e pasur me vitaminën B17 e konsumojnë edhe eskimët, ndër të cilët poashtu nuk është shënuar asnjë rast i sëmundjeve malinje, respektivisht sëmundjes  së kancerit. Mirëpo, ka një të vërtetë, se sapo ndonjë eskim zhvendoset dhe ndryshojnë mënyrën e të ushqyerit, ata sëmuren dhe vdesin nga sëmundjet malinje.

Unë, në cilësinë e njeriut të rëndomtë e jo në cilësinë e ndonjë eksperti (sepse nuk jam eskpert) është shprehur Edward Griffin, askujt nuk do ti kisha preferuar ti nënshtrohet  kimioterapisë. Unë personalisht kurrë nuk do ti nënshtrohesha kimioterapisë, aq më tepër se unë konsideroj se kimioterapia edhe e shkakton kancerin, sepse mjekimi zyrtar i kancerit është biznes i madh. Në kimioterapi dhe në citostatikë fitohen miliarda dollar. Të gjithë mjekët nuk e vejnë paranë përpara pacientit, por për fat të keq është vrapim shumë dinamik pas parave.

Edëard Griffin, lidhur me vaksinimet, që janë bërë viteve të fundit si p.sh kundër “gripit të shpezëvë”, “gripit të derrave” ose “Virusi i Nilit perëndimor”, shprehet se vaksinimet janë më shumë të dëmshme se sat ë dobishme dhe që mund të ndihmojnë. Miliarda dollar shkojnë për lobimin e ligjit me të cilin plasohet përdorimi i ndonjë vaksine. Jam në dijeni për një grumbull studimesh mbi këtë temë, se si gjoja vaksinat janë të shëndetshme. Është për të ardhur keq që shumë mjek nuk janë në dijeni për këto mashtrime, ose ndoshta nuk përpiqen që ti hulumtojnë-shprehet Edëard Griffin dhe mbetet në qëndrimin e trajtimit të kancerit me vitaminën B17.

Simptomat e kancerit

Mjekësia ka përparuar shumë, duke bërë që çdo vit të gjinden kura të ndryshme që ndihmojnë në mjekimin e kancerit, zgjatjen e jetës si dhe në raste të caktuara kur ai zbulohet herët,d.m.th në kohë, edhe ta largojnë atë. Për ta zbuluar atë sa më herët duhet të I kushtoni rrëndësi simptomave që ju shfaqen.

Këto janë disa simptoma të kancerit:

Kolliteni shpesh: Ky mund të jetë ndonjë virus, mirëpo nëse ju vazhdimisht ngacmoheni nga kolli, bëjeni një vizitë te mjeku.

Humbja e peshës pa dietë: Nëse ju për një kohë të shkurtër keni humbur shumë peshë dhe kjo pa vullnetin tuaj, d.m.th pa ndonjë dietë , është shenjë që diçka nuk shkon me juve.

Dhimbje të shpeshta në nyje: Nëse keni vazhdimisht dhimbje në nyje, vizitoni mjekun. Nuk d.m.th që ju jeni i prekur nga kanceri,por kjo është një simptomë shumë e rëndësishme që nuk duhet anashkaluar.

Pika të ndryshme që shfaqen në lëkurë: Kjo mund të vijë si pasojë e sëmundjes së kancerit.

Dhimbje e syrit: Simptoma e kancerit të syrit mund të jetë dhimbja e vazhdueshme që ju mund keni në sy, kështu që mos e neglizhoni.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama