A jeni gati per teknologjine qe vendoset ne lekure?

A jeni gati per teknologjine qe vendoset ne lekure?

Inxhinierët e pajisjeve teknologjike janë fokusuar në krijimin e mjeteve teknologjike që mund të përdorin lëkurën njerëzore për shfaqje të përmbajtjes së tyre. Hulumtuesit nga universiteti I Ëinsconsin kanë zhvilluar mjetin që mund të vishet dhe është ‘më i fuqishmi dhe më i zgjatshëm’. Kjo lloj teknologjie mund të gjej përdorim në mjekësi, duke iu mundësuar doktorëve të bëjnë skeqe apo tatu të përkohshme në trupin e pacientit, pa nevojën e prerjes së lëkurës.

Me formë gjarpërore, kjo platformë mundëson lidhjen në frekuencat prej 0.3 deri në 300 gigaherc. Ky standard është në grupin e njejtë me teknologjinë e ardhshme, atë prej 5G. Prandaj, pyetja jonë është: a jeni të gatshëm që në lëkurën tuaj ta bartni një pajisje e cila komunikon me ambientin e jashtëm, duke ofruar të dhëna?


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama