Murat Isaku

Murat Isaku

Murat Isaku lindi në Gajre të Tetovës më 1928, vdiq në moshën 77 vjeçare në Tetovë në vitin 2005. Mësoi në Tetovë, Elbasan, Prishtinë, Prizren, maturën e mbaroi në Normalen e Gjakovës, studimet e larta për gjuhën dhe letërsinë i mbaroi në Beograd më 1953. Punoi si profesor i gjuhës shqipe në gimnazin e Tetovës dhe mëtej u emërua zv. drejtor i kësajë shkolle. Duhet theksuar se u caktua redaktor i TV Shkupit për emisionet e gjuhës shqipe nga edhe u pensionua.

 Tituj të veprave

    * Zani i malit (1960)
    * Buzëqeshjet e mesditës (1963)
    * Drithmat (1975)
    * Blana (1982)
    * Unaza e djerrinës (1971)
    * Gërsheti (1978)
    * Sheshtina (1982)
    * Dielli e din rrugën e vet (1965)
    * Flaka e vonar (1973)
    * Plagët (1975)
    * Etje (1982)
    * Damkat (1986)
    * Shtjella (1989)
    * Gjaku i sharraxhive

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama