Sociale

Sociale

Lajme dhe informacione sociale.

 • Cmimi i gazit rritet frikshem, sot shitet 75 leke per liter

  Cmimi i gazit, qe tregtohet ne karburante eshte rritur serish, duke sjelle nje rekord historik per Shqiperine. Mesatarisht, ne pikat e autogazit, nje liter kushton 72 leke, por ka dhe pika te cilat e tregtojne litrin me 75 leke.

 • Emigrantet e koheve moderne, cfare po i shtyn te ikin serish

  Nje e treta e popullsise e ka braktisur Shqiperine qe nga viti 1991. Qe nga kjo kohe, ka pasur disa vale emigrimesh. E fundit, 2014-2015, u konsiderua si emigrimi ‘modern’. Shkaku kryesor, papunesia, por edhe shpresa per nje te ardhme me te mire.

 • Si i zhvat shteti turistet e huaj, paguajne dyfish bileten ne Butrint

  Eshte ne kufijte e absurdit vendimi qe ka nxjerre Zyra e Administrimit te Butrintit qe drejtohet nga Gjergji Mano. Siç deshmohet ne kete shkrese vendosur ne hyrje te qendres historike dhe turistike bileta e nje vizitori te huaj eshte 700 leke, ndersa per vendasit 300 leke, ndersa per veteranet e luftes 150 leke.

 • Kosto e jeteses ne bote, Tirana mbetet me e shtrenjta ne rajon

  Jetesa ne kryeqytetin shqiptar, nje te huaji i kushton me shume se ne Maqedoni, Serbi e Bosnje. Ndonese Shqiperia renditet nder 20 qytetet me te lira ne bote, serish ajo mbetet me e shtrenjta ne rajon. Te dhenat jepen ne Indeksin e Kostos se Jeteses 2016, publikuar se fundmi nga Mercer.

Blogu yne

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama