Reportazh

Reportazh

 • Sllovenet te mahnitur nga Shqiperia dhe bunkeret

  Gazeta sllovene 'Delo' ka botuar nje artikull per Shqiperine ku shkruan se, vendi yne tashme nuk eshte me nje vend i varfer ne Ballkan, ku njerezit luftojne per mbijetesen e tyre, por shume shqiptare jane kthyer nga jashte, me arsim dhe te holla, duke u perpjekur per te realizuar ne Shqiperi endrrat e tyre.

 • Reportazh: Si po e presin shqiptaret Vucicin?

  Kryeministri serb, Aleksander Vucic, do te shkele te merkuren token shqiptare si lideri i pare serb ne nje vizite zyrtare, vizite qe mund te konsiderohet si historike nese shohim marredheniet e tensionuara te serbeve me shqiptaret pergjate shekullit te fundit.

 • Pranvere e ngrysur ne Kumanove

  Per banoret e Kumanoves 9 maji nuk ishte dite e zakonshme pranvere ku mund te shijohej era e gjelberimit. Rete e zeza qe kishin kapluar qytetin me te zbardhur drita, gjate ezanit te mengjesit kishin tmerruar qe ne mengjes banoret e qytetit te Kumanoves.

 • Devijimi potencial i ujrave te lumenjve Vjosa dhe Radika

  Kerkesa e Maqedonise per financimin prej Bankes Boterore e projektit te devijimit te ujerave te lumit Radika per ndertimin e nje HEC-i ne Likove realisht krijon nje problem, i cili ka ose mund te kete pasoja te shumta dhe te gjithanshme per njerezit, mjedisin

 • Vjosa kerkon paqe!

  10 vite më parë
  'Vjosa' kerkon paqe!

  Per ata qe nuk e dine: Lumenjte, e ashtuquajtur te eger, qe i kane mbetur ende kontinentit tone, rrjedhin neper Ballkan. Por, habitatet e kafsheve dhe bimeve te jashtezakonshme ne to, sot po kercenohen nga ndertimi i digave.

 • Albanopolis, toka nga ku morem emrin...

  'Nese kjo ka qene pamja e qytetit antik te Albanopolit dikur, sot eshte e veshtire t’i prekesh edhe muret. Ne rikthehemi pas kater vitesh, por per fat te keq, sic ndodh shpesh ne realitetin shqiptar, asgje nuk ka ndryshuar. Qyteti antik i Albanopolit dergjet si nje objekt pa vlere'.

 • National Geographic 102 vite me pare: Kush jane shqiptaret

  Nje reportazh analitik i revistes amerikane fotografon Shqiperine e 1912 para shpalljes se pavaresise. Nje radiografi e sakte per shqiptaret; personalitetin tone te vecante dhe vetedijesimin se nga prapambetja mund te na nxirrte vetem arsimimi.

 • Ura Vajgurore, nga 'Qelbesire' ne Dimal!

  Reforma e re Territoriale e ka vendosur kete qytetth, si nje zone pilot, qe ne bashkim me disa komuna do te krijoje nje njesi funksionale, shume me efektive sesa me pare.

 • Amfiteatri Historia mbaroi!

  10 vite më parë
  'Amfiteatri' Historia mbaroi!

  eshte ideuar per Kinoteater Veror, por çuditerisht emri i mbeti amfiteater dhe madje ne dokumente paraqitet si i tille! Prishja, qe ka nisur qe nga vitet ’90, nuk njeh kufi dhe tashme 'amfiteatri' i Liqenit Artificial te Tiranes eshte demtuar deri ne rrenim.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama