Piktore

Piktore

 • Piktura nuk mund te ndalet

  15 vite më parë
  Piktura nuk mund të ndalet

  Pas viteve '90-të, artisti Gjelosh Gjokaj hoqi dorë nga surrealizmi dhe realizmi lirik, fryma e deriatëhershme e pikturave të tij. Vetëdija, papritur, e udhëhoqi drejt abstraktes, një art që nuk i bindej zgjedhjeve të deriatëhershme të pikturës së Gjeloshit.

 • Lulzim Myrto

  15 vite më parë
  Lulzim Myrto

  Është pjesmarrës në shumë ekspozita kolektive në Galerinë Kombëtare të Arteve Tiranë, në vitin 1990 dhe 1994, në ekspoziten kolektive në Galerinë e Akademisë së Arteve, në vitin 1995 ka marrë çmimin e Parë për kostumografi. Është pjesmarrës në ekspozitën e çelur në “Neo Art Galeri Nathimgam Egland, viti 2000 dhe në vitin 2001 në Galerin “Mall” Londer.

 • Hajrush Fazliu

  15 vite më parë
  Hajrush Fazliu

  Piktori Hajrush Fazliu i përket brezit të artistëve shqiptarë që u formuan në shkollën shqiptare të arteve figurative në Kosovë. Student i Akademisë së Arteve në Prishtinë, ai kreu studimet në atelenë e skulpturës së prof. Agim Çavdarbashës dhe studimet pasuniversitare në degën e pikturës në atelenë e Akademikut të njohur Rexhep Ferri.

 • Kudret Durollari

  15 vite më parë
  Kudret Durollari

  Kudret Durollari ka lindur në qytetin e Tiranes, më 14.06.1959. Ka mbaruar Liceun Artistic, Tiranë, ne vitin 1980, dhe ka marrë pjesë në disa ekspozita kombëtare.

 • Arben Theodhosi

  15 vite më parë
  Arben Theodhosi

  Lindi në Tiranë më 1953. 1991 - Merr pjesë në ekspozitën "Forbidden Art" në Vienë. 1992 - Ekspozitë vetiake në Galerinë Kombëtare të Arteve me 40 punime në vaj, të realizuara kryesisht gjatë viteve të internimit. 1993 - Përfundon në Akademinë e Arteve studimet e ndërprera për 15 vjet (1975-1990 ishte periudha e internimit dhe e punës së detyruar në minierë për shkak t

 • Zaim Elezi

  17 vite më parë
  Zaim Elezi

  Zaim Elezi eshte lindur ne Diber ne vitin 1958. Ne vitin 1983 mbaron studimet e larta ne akademine e arteve, Tirane. Ka marre pjese ne ekspozitat kolektive te mbajtura ne Peshkopi e Tirane qe nga viti 1984-1990; ekspozita kolektive ne Prishtine (1999), Annemasse-France (2004), ekspozite me rastin e 600 vjetorit te Lindjes se Heroit Kombetar Gjergj Kastrioti Skenderbeu, ne Tirane e Prishtine (2005)

 • Pashk Pervathi

  18 vite më parë
  Pashk Pervathi

  Pashk Pervathi shprehet : kam lindur dhe banon ne qytetin e Lezhes ne Shqiperine veriperendimore. Eshte qytet i vogel me rreth 30000 banore. Historia e qytetit te tij eshte vjeter 2400 vjecare dhe e lidhur me histori te lavdishme nder shekuj. Ne antikitet ishte me i fortifikuari qytet i Ilirise. Gjurmet e mureve ciklopike ndjehen edhe sot.

 • Muslim Mulliqi

  18 vite më parë
  Muslim Mulliqi

  Muslim Mulliqi (1934 - 13 janar 1998) është piktor impresionist dhe ekspresionit i Kosovës. U lind në një familje artistësh në Gjakovë. Ndoqi Akademinë e Artit Figurativ në Beograd dhe pastaj studimet postdiplomike po aty. Vdiq më 1998.

 • Kel Kodheli

  18 vite më parë
  Kel Kodheli

  Kel Kodheli (24 dhjetor 1918 - 18 shkurt 2006), piktori lindi në katundin Kodhel të Shkodrës (Shqipëri). Kur kishte 6 vjeç, familja e tij vendoset në Tiranë. Pas kryerjës së shkollës fillore në vitin 1933, Keli vazhdoj shkollimin e mesmëm tekni, por ndoqi kurset e vizatimit nën drejtimin e Odhise Paskalit e të Lasgush Poradecit. Prindërit e tij babai Gega dhe nëna Eile, kishin dës

 • Ibrahim Kodra

  18 vite më parë
  Ibrahim Kodra

  Ibrahim Shaban Likmetaj Kodra lindi në Ishëm më 22 prill 1918, vdiq më 7 shkurt 2006 në Milano ku jetonte prej 30 vjetësh. Jeta e tij në Tiranë në konviktin e shkollës “Naim Frashëri”, ndërpritet kur 20 vjeç (1938) largohet nga Shqipëria përgjithmonë me një bursë studimi nga oborri mbretëror për në Akademinë e Arteve të Bukura në Romë. Ai e lëshon Romën dhe përfundo

 • Fatmir Haxhiu

  18 vite më parë
  Fatmir Haxhiu

  Fatmir Haxhiu lindi më 28 dhjetor 1927 në qytetin e Gjirokastrës, Shqipëri. Rrjedh nga një familie e mesme qytetare patriotike nga qyteti i Përmetit. Në vitin 1930 familia e tij u vendos me banim në qytetin e Tiranës, ku kaloi gjithë jetën deri në ditët e fundit më 10 mars 2001.

 • Çatin Saraci

  18 vite më parë
  Çatin Saraçi

  Paskal Çatin Saraçi, (Chatin Sarachi) i biri i Gjok Saraçit, lindi më 1902 në Shkodër. Çatini ishte fëmija i pestë i familjes dhe kishte tre vëllezër me emrat Patuk, Sandër dhe Tonin dhe një motër me emër Adelajde (Muzhani). I lindur në një familje tregtare, që në moshë të re rritet kolegjeve të Europës, dhe pjesën më të madhe të studimeve e kryen në Vjenë.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama