Esat Mekuli

Esat Mekuli

Esad Mekuli lindi në Plavë (Mal i Zi). Shkollen fillore e kreu në vendlindje, gjimnazin në Pejë.Studimet i vazhdoj në Beograd, Zagreb e Itali. Kreu fakultetin e Veterinerisë ku edhe doktoroi. Nga viti 1949 e derisa u pensionua ishte kryeredaktor i revistes letrare “Jeta e Re”. Esad Mekuli ishte antar dhe kryetar i parë i Akademisë së Shkencave dhe Arteve në Kosovë. VEPRAT LETRARE -”Për Ty” 1955 -”Dita e Re” 1966 -Avsha Ada” 1971 -”Vjersha” 1973 -”Brigje” 1981 -”Rini e Kuqe” 1984 -”Drita që nuk shuhet” 1989

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama