Dossier

Dossier

 • Fjalimi brilant: Kur Fan Noli jepte doreheqjen

  Debatet e panjohura ne Parlamentin e pare shqiptar, mes Fan Nolit dhe Ahmet Zogut. Nga debati parlamentar, kur Fan Noli jepte doreheqjen si minister i Jashtem, duke mbajtur edhe fjalim brilant, si edhe debatet qe pasuan pastaj ne Parlament.

 • Dosja e gruas D.D: Ne hetuesi me ndalen jashteqitjen

  D.D rrefen per here te pare torturen nga akuzat e paqena prej hetuesve komuniste. Ky eshte nje nga rastet qe Qendra e Traumes dhe Rehabilitimit ka regjistruar ne arkivat e saj, si deshmi e gjalle nga krimet e diktatures

 • Universalizmi dhe Nacionalizmi

  Qysh prej shekujsh vazhdon lufta midis ketyre te dy botekuptimeve. Kjo lufte filloi aty nga i XII shekull me Karten e Madhe. Filloi ne menyre te dukshme kur populli englez vendosi te shkeputet prej ndikimit se kishes universale.

 • Kur clirohej Tirana 71 vite me pare

  Tirana shenon sot 71-vjetorin e clirimit nga nazistet. Kjo foto tregon momentet e para te çlirimit. Nderkohe, si cdo vit, sot jane bere homazhe tek 'Ushtari i Panjohur', ku kane qene prezent edhe kryeparlamentari Meta dhe kryebashkiaku Veliaj.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama