?fare duhet dhe nuk duhet te beje ne mesimdhenie dhe disiplinimin e femijeve.

?fare duhet dhe nuk duhet te beje ne mesimdhenie dhe disiplinimin e femijeve.
Se pari ju vene ne poziten e femijes dhe te perpiqemi per te gjetur se çfare pas sjelljen e femijeve? Çfare i ben femijet te pakenaqur se siguria behet e veshtire! Mbani ne mend se femijet jane te lejuar liri dhe per te shprehur ndjenjat dhe emocionet e ditur se ata nuk jane te kenaqur. Ne kete rast, nuk marrin pak shpjegimin, por le femijen e ardhshme deri sa femija te qete poshte, ju lutem udhezoje femijet permes jashte situates, apo per femijet e ndare nga grupi dhe u ul te qete per nje kohe. Kur te kthehet femija ne normale, flisni me femijen tuaj me seriozitet, dhe nga mbeturinat: "Une nuk jam si kur ty te mbajne floket dhe guri, nenat kur ndjehemi te zemeruar gje te tille.

    Thuaj: "Ne vetem qe konkurrojne ne oborr, ende ne shtepine e ne duhet te shkoj vetem" ne vend per te thene: "ne, mos kandidoje ne shtepi degjuar asnje!"
    Konsideroni pyetjen: "A nuk e prek objekte it!"
    Dhe "Ah, prisni se eshte shume e nxehte dirigjent nuk duhet te kete femije, prinderit e dine se femijet jane kureshtare dhe deshirojne te shohin te hapura, por vetem te presim per te marre prinderit e tyre ne shtepi per te terhequr me tela prere.
    Yelling per femijet eshte nje forme e dhunes. Pastrimi, trembur apo tallje forma te tjera te femijeve abuzimi mendor ju duhet per te shmangur. Kurre mos tregoni femijeve se "djali i mire" ose "vajze e keqe" per sjellje te mire dhe e keqe. Per duart tuaja per te parandaluar femijet si femije do te rritet me shume mbrojtje efektive e femijes eshte urdheruar nuk ngjit.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama