Rrapi Monument Natyre behet PERMENDORE.
Veper e Skultorit Murat Ati Keraj.
17 Gusht 2022
Kjo ka ndodhur para disa vitesh ne Zhulat Gjirokaster.
– Historia duhet aplikuar per tu perfshire ne Gines.
– Eshte unik ne bote rasti qe ne nje trung rrapi i thare, pa u levizur trungu, por i mbajtur nga rrenjet e tij shekullore eshte gdhndur nje Shtatore-Monument. Shtatorja i eshte kushtuar Idriz Sulit.
– Ndoshta kishin nje bashke-ditelindje Idrizi me rrapin. Idrizi vdic shume heret. Rrapi u tha me vone. Njeriu jetoj ne kujtese dhe u “rikrijua” nga skulptori i talentuar dhe i guximshem qe i hyri kesaj ndermarrje te padegjuar.
– Ky eshte Djal-Zhulati: Murat Keraj.

Idriz Sulit, Permendore – veper e Murat Keraj. Foto Jaho Brahaj

– foto. Jaho Brahaj.