Raporti i OSBE/ODIHR, nuk përmbahet Manjani, nxjerr prapaskenat: Rama shkërmoqi demokracinë, ndërsa KQZ e Kolegji Zgjedhor…

05/09/2019

Ylli Manjani, ish-ministër i Drejtësisë, ka reaguar lidhur me raportin e OSBE/ODIHR mbi votimet e 30 qershorit. Manjani shkruan se zgjedhjet nuk i shkatërroi Kodi Zgjedhor, por KQZ dhe Kolegji Zgjedhor.

“Sjellja e tyre haptazi anti Kushtetutë e anti-ligj, nuk mund të bëjë me faj ligjin!!! Ligjin e shkelën e dhunuan e përbuzën e menderosën, ndaj ska faj ligji!

Pluralizmin dhe demokracinë nuk e shkërmoqi mungesa e reformës zgjedhore, por kursi politik qartësisht sundues e monist i ndjekur nga Edi Rama dhe bashkëpunëtorët e tij.

Shkatërrimi i opozitës politike e shuarja e çdo mendimi kritik në shoqëri janë fiksime të dukshme dhe të njohura publikisht nga deklarimet e Tij”, shkruan Manjani.

Komenti nga Ylli Manjani

Përtej “entuziazmit” apo “pezmit” nga raportit i ODIHR, zgjedhjet nuk i shkatërroi Kodi Zgjedhor, por KQZ dhe Kolegji Zgjedhor.

Sjellja e tyre haptazi anti Kushtetutë e anti-ligj, nuk mund të bëjë me faj ligjin!!! Ligjin e shkelën e dhunuan e përbuzën e menderosën, ndaj ska faj ligji!

Pluralizmin dhe demokracinë nuk e shkërmoqi mungesa e reformës zgjedhore, por kursi politik qartësisht sundues e monist i ndjekur nga Edi Rama dhe bashkëpunëtorët e tij.

Shkatërrimi i opozitës politike e shuarja e çdo mendimi kritik në shoqëri janë fiksime të dukshme dhe të njohura publikisht nga deklarimet e Tij.

Bëri gjithçka që ta largonte opozitën nga gara dhe, fatkeqësisht e arriti. Tentoi sa mundi ta vendoste opozitën në llogoren e dhunës, por dështoi.

Ushtroi presion e vijon ende ta bëjë, ndaj çdo media dhe gazetari që nuk i bindet. Filloi e vijon një betejë përbindëshe edhe ndaj rrjeteve sociale…

Ndaj të gjithë ata, shqiptarë e të huaj, që e shohin të keqen e për pasojë zgjidhjen magjike tek reforma zgjedhore, e kanë gabim dhe ja fusin kot!

Bëja si të duash ligjin Edi Ramës prapë do bëjë atë që ka në mend!

Fajësimi i ligjit dhe jo i fajtorit është llokoqitje e pasinqertë, e poshtër madje!

Le pastaj të besojmë se reformën do e bëka parlamenti monist i mbushur dhe me copa mishi me dy sy.

Ky është iluzion i rrezikshëm!

Vendi duhet të hyjë sa më parë në zgjedhje, me këtë kod, i cili të paktën është miratuar me konsensus politik!

Populli Shqiptar do të dijë të vendosë, siç ka bërë mençurisht gjithmonë, se cila do jetë përbërja politike e parlamentit të ri. Kodi nuk është pengesë për votën e lirë, por ka një tufë rregullash që pengon pushtetin të fusë duart në zgjedhje.

Vetëm nga parlamenti i ri, të paktën pluralist, do duhet të dalin të gjitha reformat e mëdha të shtetit.

Me këtë parlament, më anti-kushtetuesi i të gjitha kohërave, nuk mund të prodhohet legjislacion i besueshëm.

Ky ka qenë dhe mbetet mendimi im edhe pas raportit të ODIHR.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/