Protesta e studentëve, delegacioni i BE: Është koha për dialog që të sigurohet…-

18 dhjetor 2018.

 

Protestën prej 2 javësh të studentëve, e ka përshëndetur edhe delegacioni i BE në Shqipëri, ndërsa kanë bërë thirrje që tashmë të këtë një dialog për të gjetur zgjidhjen e të gjitha këtyre kërkesave.

“Protestat paqësore të studentëve në Shqipëri janë një shprehje e shëndetshme e demokracisë. Ekziston një konsensus i gjerë publik në shoqërinë shqiptare lidhur me kërkesat e tyre. Studentët bëjnë thirrje për standarde më të mira arsimore.

 

E drejta për arsim është qendrore në çdo shoqëri. Ashtu siç është lufta kundër korrupsionit.

Tani është koha për të ndërtuar një dialog që siguron që këto kërkesa të përkthehen në zgjidhje konkrete dhe praktike”, ka qenë ky reagimi delegacioni i BE.

Gazeta Mapo.