OSBE-ODHIR: Mospublikimi nga Rama i dekretit të Metës për 13 tetorin është i paligjshëm. –

04/09/2019.

OSBE-ODHIR ka publikuar raportin përfundimtar për votimet e 30 qershorit, një raport i cili në dukje deligjitimon të gjitha përpjekjet e Ramës për të dekurajur zgjedhjet e lira dhe të ndershme në Shqipëri, duke i dhënë kësisoj një shuplakë të fortë votimeve farsë që organizoi.

OSBE-ODHIR ka kritikuar mospublikimin e datës 13 tetor si datë zgjedhjesh në Fletoren Zyrtare, duke e quajtur këtë akt të qeverisë Rama si të paligjshëm.