Nje mrekulli e Beratit te Librit te Bibles.
Bibla e vitit 1737, me ra ne dore ne Berat, pas nje historie te gjate ruajtjeje trasheguese me bese.
Shtypur ne Itali me 1737 dhe kapaket prej metali, me 8 rubine te kuq, gdhendur mjeshterisht nga Suor Isabella Piccini. Jane 4 Ungjijte, te pajisur me shenime dhe 48 faqe shenime e shpjegime ne fund. Nje LIBER i rende, qe tek e mbaja ne dore, pesha me dukej shenjteri. Keshtu i ruan thesaret elita e popullit tone sepse ende ka nje thelb shpirteror qe reziston. Ashtu siç m’u besua, po me aq devotshmeri do te merrem me studimin e tij, bashke me specialiste te fushes. Ky liber eshte nje lidhje besoj midis Beratit, Voskopojes dhe Italise, mbase Venecias.


Falenderim i vecante fisit Z…, qe e kane ruajtur me perkushtim, devotshmeri e bese!
Pasi te behet studimi do te shoqerohet edhe nga biografia e ruajtesve.
P.s. Because I love books.

Nga: Thoma K Jance