Manifestimi kulturor ne Perkujtim te Skenderbeut ne Kozenza.-

Nga: Nikolin Miria.

Me rastin e 550 vjetorit te vdekjes se Heroit tone Kombetar Gjergj Kastrioti ( Skenderbeu ), nen kujdesin e Papas Pjeter Lanza, zevendes peshkopi i Lungros, ne qytetin Kalabrez te Kosenxes u zhvillua manifestimi kulturor Bukuria Arbereshe.

Te pranishem ne kete manifestim ishin komunitetet Arbreshe, nga Piana degli Albanesi ne Sicilia, Basilicata, Rrethi Arberesh Pallagorio- Karfizi- Shen Nikolla te Krotones e te gjitha bashkite Arbereshe te provinces se Kosenzes. Sfilata me veshje dhe muzike tradicionale Arbreshe u zhvillua ne rruget kryesore te qyeteti te Kosenzes.