20 Qershor 2024

Juristi Kreshnik Spahiu duke folur për rritjen e pagave të administratës publike në ‘Frontline’ vlerësoi edhe qeverisjen e socialistëve në Shqipëri prej 11 vitesh që sipas tij nuk kanë mundur të ndrërtojnë një sistem social dhe

Juristi Kreshnik Spahiu duke folur për rritjen e pagave të administratës publike në ‘Frontline’ vlerësoi edhe qeverisjen e socialistëve në Shqipëri prej 11 vitesh që sipas tij nuk kanë mundur të ndrërtojnë një sistem social dhe minimum jetij si të majtët në Europë.

‘Ne jemi për një analizë më të thellë, e cila duhet të ndriçojë publikun se si qeveria baton kontratën me elektoratin. Socialistët po hyjnë në vitin e 12 në pushtet. Shqiptarët kanë parë dy qeverisje, demokratëve dhe socialistëve. Fatkeqësisht socialistët shqiptar janë të vetmit në Europë që nuk kanë ndërtua një sistem social. Kush është ndryshimi i të majtëve dhe të djathtëve ka një dallim thelbësor si qeverisin.

Kur e majta erdhi në pushtet në 2013, si trashëgimtare e Partisë së Punës, do mund të ngrinte bazat e një të majte në Shqipëri. Shqipëria është shumë larg sisteme sociale që ka e majta në Europë. Të shumë shteteve që shquhen se si suportojnë skemën e pagave dhe pensioneve. Që parasë të vinte në pushtet e majta në Gjermani, kishte prioritet rritjen e pagës minimale. Një premtim elektoral për të marrë besimin në pushtet kërkon kontratë serioze nga të dy palët. Duhet të tregojë respekt për veten që ajo parti që nuk mban premtimin ta ndëshkojë me votë.

Ende nuk jemi aq civil ,që të respektojmë veten tonë për kontratën që kemi. Nuk fillon reforma me pagën mesatare, por me pagën minimale sidomos në Shqipëri ku është në diskutim ekzistenca për të mbijetuar. Po të marrësh në referencë ku qeveris të majtët, PS vetëm socialiste nuk është. Janë duke folur ende vetëm për pagat dhe pensionet që është vetëm një nga elementët e sistemit social.’, u shpreh Spahiu.

‘Ne jemi për një analizë më të thellë, e cila duhet të ndriçojë publikun se si qeveria baton kontratën me elektoratin. Socialistët po hyjnë në vitin e 12 në pushtet. Shqiptarët kanë parë dy qeverisje, demokratëve dhe socialistëve. Fatkeqësisht socialistët shqiptar janë të vetmit në Europë që nuk kanë ndërtua një sistem social. Kush është ndryshimi i të majtëve dhe të djathtëve ka një dallim thelbësor si qeverisin.

Kur e majta erdhi në pushtet në 2013, si trashëgimtare e Partisë së Punës, do mund të ngrinte bazat e një të majte në Shqipëri. Shqipëria është shumë larg sisteme sociale që ka e majta në Europë. Të shumë shteteve që shquhen se si suportojnë skemën e pagave dhe pensioneve. Që parasë të vinte në pushtet e majta në Gjermani, kishte prioritet rritjen e pagës minimale. Një premtim elektoral për të marrë besimin në pushtet kërkon kontratë serioze nga të dy palët. Duhet të tregojë respekt për veten që ajo parti që nuk mban premtimin ta ndëshkojë me votë.

Ende nuk jemi aq civil ,që të respektojmë veten tonë për kontratën që kemi. Nuk fillon reforma me pagën mesatare, por me pagën minimale sidomos në Shqipëri ku është në diskutim ekzistenca për të mbijetuar. Po të marrësh në referencë ku qeveris të majtët, PS vetëm socialiste nuk është. Janë duke folur ende vetëm për pagat dhe pensionet që është vetëm një nga elementët e sistemit social.’, u shpreh Spahiu.