Mrizi i Kolices Kryezi

Goja e Lisit – objekt Kulti.

Lisat e njohur si Mriza kishin mbrojtje kulti, qe ne kohe te lashta ne Iliri dhe Arberi. Ne fund te Lisit zakonisht natyra hapte nje boshllek qe thirrej “Goja e Mrizit”. Kjo kerkonte here pas here te ushqehej. Dikur ne Shqiperine e Veriut. por edhe ne Laberi, aty hidheshin koka bagetish qe flijoheshin ne rite per themmele te reja ose edhe nder kremte te natyres dhe diteve ne shenje te kalendarit pagan popullor. Ne foto: Goja e Lisit te Kolices –Kryezi, Puke.

Mrizi i Kolices Kryezi -Puke

Foto dhe shenimi: Jaho Brahaj.