Foto e rrallë e Mbretit Charles III në Kosovë në vitin 1999!

20 Shtator 2022

Në Muzeun e Ushtrisë Kombëtare Britanike, në Koleksioni Studimor, gjendet dhe fotoja e mëposhtme e Mbretit Charles e cila daton nga viti 1999.

Aty Mbreti Charles, në pozicionin e Princi të Wellsit asokohe, vizitoi Gardën e Parë të Dragoit të Mbretëreshës që ndodhej në territorin e Kosovës.

Rojet e Dragoit të Mbretëreshës rekrutoheshin kryesisht në Uells, kështu që si Princm Charles kishte një interes të veçantë për regjimentin, i cili u mbiquajt “Kalorësia Uellsiane”. Në vitin 2003 ai u bë kryekoloneli i tyre.

Foto e rrallë e Mbretit Charles III në Kosovë në vitin 1999!

Fotoja e Mbretit në tokë shqiptare u shkrep nga rreshteri David John Miles, një rezervist që doli vullnetarisht për të shërbyer si fotograf me Brigadën e 4-të të Blinduar në Kosovë.

Gazeta Shqiptare