Monument: BUSTI I MARGARITA TUTULANIT NE BERAT. –

Me autor skulptorin Vangjel Papa.
Péruruar nè 1981.


Nuk e ka emrin e autorit, njè histori shkujdesjeje e vazhduar.
Kristaq Tutulani, i vèllai i saj, poeti i degjuar dhe bashkèluftètari, me tè cilin u vra nga Italianèt, nuk ka asnjè bust publik nè qytet, njè padrejtèsi edhe kjo e vijuar.
Mbi tè gjitha njè turp qè nuk pushon rreth çèshtjes sè spiunimit te tyre, mè shumè duke marrè nèpèr gojè.

Shenim nga: Ylli Polovina