Buallicat (buajt) Specie e rralle e Myzeqese. –

Nga: Ndini Bardhi,

Buajt apo buallicat duke bere plazh ne gjolet e Divjakes, Lushnje . Eshte nje specie e vetme, qe ka mbijetuar ne hershmerine e kafsheve terheqese te treves se Myzeqese , e cila perbene ne vetvete nje vecanti tipike dhe historike per popullin e kesaj hapesire me shume vlera dhe pasuri etnokulturore ne breza. Gjendet ne Divjake.

Si piktor e kam vizatuar ne shume variante,duke e pare si gjetje me shume interes per te gjithe, por edhe subjekt artistik .

Piktori Ndini Bardhi

Quhet edhe  Bualli . Eshtë kafshë shtëpiake ripërtypëse dythundrake, me trup të madh, me qime të zezë e me brirë të kthyer prapa, që mbahet për pune bujqësore.