Shtjefen Ivezaj dhe 28 nentori i Kombit Shqiptar.

  • Baca Shtjefen Ivezaj: -Gezuar Festen Kombetare te 28 Nentorit. –

Nga: Jaho Brahaj.

Ne kete dite Feste mbarekombetare duhet permendur dhe nderuar  kontributi dhe perkushtimi per ruajtjen e pasurise kombetare shqiptare Patriotin Shtjefen Ivezaj.  Shtjefni  i ka mohuar shume gjera vetevetes, si kushtet e banimit, te ardhurat e pakta financiare dhe famijarshte i ka dorezuar banesen Muzeut me objekte e artefkte te pasurise trashegmi kulturore kombetare.

Vizita te brezit te ri ne Muzeun e Shtjefen Ivezajt, Tuz.

Banues i nje prej fshatrave-qyteze ne Tuz qe perfshihet ne Malin e Zi, ka arritur te krijoj nje Muze dinjitoz per historine, kulturen, etnografine, kombetare shqiptare pa ndihmen  e as nje instutucioni shteteror as nga Shqiperia, as nga Kosova dhe me nje hrrese dhe keqdashje nga Mal I Zi.

Njohim nga historia perkushtimin per rrenjet e kombit tone Shtjefen Gjecov Kryeziun, Ivezaj eshte nje Gjecov i diteve tona. A do ta leme kete pasuri-histori tonene te mos vleresohet dhe ne doren e vetem nje 79 vjecari qe e krijoj kete Muze dhe pasuri prej mijera objektesh te te Pareve Tone.

Shtjefni me Zonjen per te mos u ndare edhe ne vdekje prej Muzeut , varret i kane hapur ne oborrin e Muzeut

Shtjefni me Zonjen per te mos u ndare edhe ne vdekje prej Muzeut, 
varret i kane hapur ne oborrin e Muzeut.

As nje institucion nuk i ka dhen qofte dhe te pakten nje stimul moral.