Me 17 janar 1918, në Shkodër nderohet 450 vjetori i vdekjes së heroit nacional të Albani Epirit me dramën “Deka e Skanderbegut”.

Nga: Agron Luka

Me rastin e 450 vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit Skanderbegut, me 17 janar 1918, rinia shkodrane e organizueme në Kolegjin Jezuit, në shoqëninë Vllaznia, vên në skenë dramën “Deka e Skanderbegut”, me autor Kol Mirdita. Shtypi i kohës i Shkodrës e ka pasqyrue këtë eveniment. Në rolet kryesore:
Skanderbegu – Luigj Mjeda
Gjoni, i biri – Luigj Benussi
Emzot Pal Êjlli – Tef Çefa
Arjanit Topi Komneni- Tef Gjoka
Lek Dukagjini – Kolë Shiroka
Gj. Stres Balsha – Kol Koçobashi
Karl Topia – Nush Topalli
Jozef Barbarigo – Gjon Kurti
Gjergj Lleshi – Kol Mirdita
Mark Brandala – Nush Gera
Sulltan Mehmeti II – Rrok Gjoni
Ahmeti – Pjerin Gera
Jakupi – Ndoc Naraçi
Basani – Êjll Ljarja
Alija – Gjon Koliqi
Zyrtari – Luigj Gjeka
Do të ishte në nderin e Bashkisë dhe teatrit Migjeni, të mundësojë gjetjen e tekstit origjinal dhe rivumjen në skenë të kësaj drame dhe ndinji tjetre me rastin e 100 vjetorit dhe 550 vjetorit si Viti i Skanderbegut Heroi Nacional…

Shenimi u huazu me shkurtime nga FB: Agron Luka.