Vjerrshe per Ismail Gashin

Në Krushë të Madhe ka hy shkjau donë me i ç`faru,
Me tre rretha srbo-çetnik Krushën e kan rrethu,
Etnikisht Krushën e Madhe shkitë donë me e pastru,
Shum me i mbytë e tjerët me dhunë për Shqipëri me i qu,
Por, Krusha e Madhe ka shum trima që kurr nuk jan dorzu,
Kan marrë pushkët të rij e të reja Krushën me çliru,
Shumfishë më të fotë shkjit e zi nga Kosova me i largu,
Të rijë e të reja kan marrë rrugën në UCK me shku,
Robë e fëmij kan lan në shtëpi, skan pas kah me i qu,
Në mes të lutëtarëve Ismail Gashi veqanta është dallu,
Shum trimëri, me shokë së bashku në luftë kan tregu,
Edukata familjare Ismilin e ka kuraju,
Bashkëluftëtarët me kënaqësi e kan respektu,
Ishte nga familja e përbetuar atëdhetare,
Si dhe shumë familje  me ato veti në Krushë të Madhe,
Nga babai Malushë Gashi Plaki, Ismaili shumë ka mësu,
Kur u nis në luftë me shku Plaku i patë thanë,
Biri i imë, me ru veten prej të tjerëve, gjithë trimëri është kanë,
E me i rua të tjerët prej vetës, burrni i kanë thanë,

II.
Fjalët e babait, Ismail Gashi kurrë si ka harru,
Porosit e Plakut gjatë tër luftës Ismailin e kan forcu,
I vendosur për atëdhe, jetën me fliju,
Në Brigadën e 124 të UCK Ismaili është rreshtu,
Me jetë të vetë tër Kosovës Lirine me ja pagu,
Shumë ofanziva të shkijve Ismaili i ka përjetu,
Por, një dit ndodhi ajo Zoti siq e ka shkru,
Ra Ismail Gashi, ballë per ball me shki tuj luftu,
Ra Ismail Gashi në ballë të atëdheut për të mbrojtë Lirinë,
Sa ma parë të çlirohet Kosova luti Përendinë,
Të gjigthë e dijnë se krushëjanët kan traditë atëdhetare,
Brez ps brezi për çlirim të  vendin kan bër trimëri legjendare,
Ukshsin Hoti, amanet krushjanëve jau patë lanë,
Mos e lëshoni ju vatani pa vdekë të tanë,
Le të dijn të gjithë gjakataret se krushjanët kushë janë,
Në betejë për çlirmë të vendit shumë jetë kan dhanë,
Si të gjithë trimat ne Lugëdrini gjithë ku jan tuj rrnuar,
Jan betuar shkijtë e zi nga Kosova me i larguar,
Për atë qëllim ra Ismaili, po dhe shumë të tjerë,
U çlirua vendi erdhë Liria iku shkau i mjerë,
Trashigusit e Lirisë mbesin borgjë për herë,
Të sublimojnë herojtlë e Kombit me respektë e ndërë,
E të dijnë se jeta e herojve kurrë nuk ka me ushtjerrë,
Familjev të tyre, shumë nderime që flijuan bijë e bija,
Dhurun gjakun Kosovës për të ndodhë Liria,
I treguan ardhëmërisë  se çfarë është trimërija,
Sa të jeton Liria, këng per Ismailin ka me u kënduarë,
Gjaku i Ismailit dhe të tjëve kurrë ska me u harruarë,


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama