Valixhja


jam nje valixhe
e humbur ne nje aeroport te larget
me harrove ndoshta nga nxitimi
te humbe mes turmes
sic humbasin avionet ne qiellin e laget

nuk di ne je kujtuar
duke i rene ballit
se brenda meje kishe gjera te cmuara
a e more mundimin per te me kerkuar
apo thjesht me shenove
ne listen e gjerave te harruara

pres me kete aeroport
dhe asnje avion s'do te me marre me vete
jam mbuluar me pluhur me harrese
           mbi betonin e ftohte
ndersa avionet mes reve tutje treten

kam brenda ca konture nga koherat
dhe ditet e bukura
copeza lumturie gezimi
i ruaj se ku i dihet
vjen me gjen nje dite duke marre
fryme shpejt nga nxitimi.

aty i ke edhe ditet
qe kane djersitur nga vera
ke oret qe ti jetonim s'ditem
ke gjethet qe na prag
na hidhte cdo nate nga zilia era

une jam thjesht nje valixhe
ketu ne kete aeroport bosh e te larget
humbur
si avionet ne qiellin
         dimerak e te vranet...

 

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama