Unioni Evropian

Dhurove botёs humanizmin dhe renesansёn,
lumturi dhe progres,
Qё tё gjithё tё gjejnё shansёn,
kushё pёr bukё mos tё vdesё,

II.
Zbulove vlera epokale,
Njerёzimit me i ndihmu,
Rrumbullakёsove projekte kapitale,
tё gjithё para me shku,

III.
 Nё ty lindёn gjeni,
me paraarёdhёje tё thyshёme,
Botёs i dhanё fuqi,
pёr tё pёrballu problemet e ndryshёme,

 IV.   
 Pas dy luftave botёrore,
kur, disa miliona njerёz psuan fatёkeqёsi,
Po, tё shkojё pёr dore,tё themeloshё,
tё Thёngjillit dhe Ҁelikut Bashkёsi,

V.
Dhe, s`bashku me themelet e progresit,
qё vuare nё Rromё,
Ishe, dhe je pjesёmarrёse e proҁesit,
qė njё religjionё tё
 europёs tė shkatёrronё,

VI.
Kur hoqe qafe komunizmin,
pse, planeta nuk realizoj dotё,
Ushtёrove pёrsёri fashizёmin,
ndaj popujve qё, si Ti nuk besojnё nё Zotё,

VII.
Botёn e shqetёsove,
kur fute hundёt nё Ballkanё,
Transparent qёllimin tregove,
se je ajo qё je kanё,

  VIII.
Sheshazi u zbulove
se, “je faktorё", vetёm pse ke pare,
Tani, edhe nё vendёbanim nau bashkove,
tё na ndihmoshё tё dalim fare,

IX.
Si "vlerё mė tё larёt bashkёkohore",
nё EU pёr tё pas vendё,
“qё tё arrijm” shkallё tė larėt kulturore,
na kushtëzonё tё flejm me qenё,
X
Nё EU nuk na pranoni tё hymё,
njё "kulturё pa pёrvehtёsuarё,
qё mashkulli me mashkullё tё ёshtё i shkёrdhymё,
e ajo tё jetё pёr tё gjithё, normё e ligjėshmёruarё”,

XI
Tani nuk ndieni pёrgjegjёsi,
ata Gey me i sheruar,
Por nxijerrёni ligje tё ndryshёme,
smudёjen me ua sigmatizuarё,

XII.
Nё vend qё tё investoni,
shёrimin pёr ta zbuluar,
ju "drejtёsin e angazhoni”,
pёr jetё me i m`vehtёsuarё,

XIII.
Shekulli njizetё na iku,
dukё kёnduar kёngė proletare,
Nё fund tё atij shekulli na futёt nё lufёt,
me nji qёllim, qё tё na qitni fare,

XIV.
Tёr shekullin njizetё,
e luftuam komunizmin,
Tani, mos ndieni lezetё,
tё reinkarnoni fashizminё?.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama