Tradhtar

Janë të betuar armikut ti shërbejn,
po dhe vendi të kallët flakë,
asgjë nuk kursejnë,
popullin të ulin në gjakë,

II.
Kur ndodhë Lirija,
jo, tradhtarët nuk gëzohen,
Të mbuluar nga tradhetija,
armikut i betohen,

III.
Edhe pse okupatori i flliqët iku,
e u kthy në shtëpi të vetë,
Por, siq vepron armiku,
në Kosovë i la klyshët,
te ushtruar me vjetë,

IV.
Klyshët tradhtarë si qyqe,
kan infiltëruar poltronët ,
Që ne vendet kyqe
të vendojn, pionët

V.
Dukë u thirrë në demokraci,
vlerë të imponuar,
Bajn ç`mos ata dilinxhi,
vendin me shkatrruar,

VI.
Mirë e kan të ditur,
se popujt në Ballkan,
fetarisht nuk jan aqë të ngritur,
por, për fe kokën e lanë,

VII.
Na propozojn “një fe shqiptare”,
nga Pashko Vasko Shkodrani,
Pa hy në analizë asë fare,
pse ai zotërij, n`atë botë ashtu bani,

VIII.
Sulmojnë hoxhollarët,
pse, “fëmijët au shqetësojnë”,
Qëllim kan tradhtarët,
konfliktin shqiptarë-fetar të organizojnë

IX.
Të pa ngopur me gjak,
ata në çdo shtresë të jetës,
Zejn vendet kyqe pa hak,
për mposhtjen e të vërtetës.

X.
Më shumë se nëndëdhijet vite,
vuajtëm në robëri,
nuk menduam se na përsëritët,
n`besim me na u përzi,

XI.
Tradhtarët na “mësojn”
se “q`eshtë më e mbarë,
a, Krijuesit ti besojmë“,
a “të kthehemi në besim të parë”,

XII.
“Besimin e parë, të parëve”,
tradhtarët aspak nuk e dijn,
por lehin si qejt e gjahëtarëve,
qëllimin tradhtarë të arrinë.

XIII.
Ashtu ngrijn kokën,
sundimin për ta marrë,
për te la me gjakë tokën,
duk nxitur konfliktin fetaro-shqiptarë,Artikujt e fundit


Reklama

Reklama