Shallvaret e gjysherve


hoqem shallvaret
qe gjysherit na i kishin lene
                          kur iken,
dhe pushket e tyre ne lume i hodhem,
se te tjera arme ne shpikem.

u zbritem gomareve,
            qe dikur me ta
ngjitnim rruget e fshatit,
i lidhem ne hunjte e gardheve,
i leshuam pyjeve siper monopatit.

i nderruam qylafet,
me kapelet moderne
qe nje dite ngjeshem ne koke,
jane shkruar mbi to mijera emra,
Nike, Adidas, Paris, New York...

i harruam kenget,
qe dikur kenduam ne dasma e gezime,
dhe tani tundemi si
                 drunj te shtrember,
nen ritmet amerikano-latine...

harruam gjithcka.
takimet mes rrugeve
        fjalet pershendetjet,
luften e gunave mbi tela,
dhe i zgjuam nga gjumi merite,
                   urrejtjet.
i hoqem shallvaret,
qe gjysherit na i varen para
                      syve kur iken,
dhe pushket e tyre me mureve s`varen,
se arme te tjera vdekjeprurese shpikem.
i hoqem shallvaret,
qe bota te na shohe sa poshte zbritem...

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama