Puthja e duarve te rrudhura..


                             (Gjyshes time)
Me ler te ti puth duart
qe jane rrudhur,
si kodrat e ketyre aneve,
ato duar,qe dikur
buke u dhane partizaneve.

Dhe te ve koken,
ne preherin tend,
te me tregosh si dikur perralla,
nga ato qe s'gjenden ne asnje vend,
dhe te ma kete ziline gjithe mehalla.

gjumi te me munde,
ne ritmin e ninullave
qe ti kendon per mua,
te me lemosh ballin,
aty ku fati im u shkrua.

te me mbulosh pastaj,
kur te zbulohem naten,
         kur te kollitem...
te shqetesohesh kur me humb,
se mos ujrave mbytem.

me ler te ta puth ballin,
ate te rrudhurin,
mbushur me brazda hallesh,
mua te paudhin,
te perkedhelurin tend
           djegur mallesh.

kam malli per ty ketu ne shpirt,
qe ushtaon
si mijera zera tellallesh...

 

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama