Kuja

 
kosoves martire
       ***
ulerijne kukuvajkat ne mbremje,
valle syte e vegjel c`u pane,
cjerr naten kuja e nje nene,
dhe vaji i djalit qe i vrane babane.
ulerijne kukuvajkat ne mremje...

shi i kuq bie ne keto vende,
nga rete e zemres se kosovarit,
dhe s`pushon kuja e asaj nene,
per birin e saj te shtrire ne fund te varrit.
se shi i kuq bie ne keto vende...

KOSOVE, KOSOVE me vjente qaj,
per ty malet zvarre ti zarris,
guret druret token me dysh ti ndaj,
serbin ta burgos  ne ferrin e zi, pis.
kosove per ty me vjen te qaj...

shkrepetijne vetetimat qiellit,
sonte mbi trupin tim te lagur,
valle c`semundje ju ngjit diellit,
qe nuk  ndricon varrin tim te hapur?
shkrepetijne vetetimat qiellit...

mendoj nenen, motren, nusen,
te gjoren KOSOVE mendoj,
dhe plaget me gjak me mbushen,
mes gjakut te kuq si shqiponje qendroj.
mendoj nenen, motren, nusen...

do ulerijne kukuvajkat gjithe naten,
mbi trupin tim, ketu ne mes te baltes,
ulerime e tyre me kall daten,
thellimi me pret si tehu i shpates.
ah do ulerijne kukuvajkat gjithe naten...

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama