Kerkimi

 

dhe vazhdoj
te kerkoj veten time
ne poezite e Poradecit
ne romanet-largesi
      te Petro Markos se burgosur,
ne mallin e Serembes pertej detit,
ne rrugen ku ecte Naimi i vrerosur...

kam humbur padashur vetveten
e copat me dhembin
      ne cdo cep te botes
zgjatem ti mbledh
ne maje te rrokaqiejve,
matane oqeaneve
ne Vendin Tone te prektisur
       nga te zotet...

dhe rremoj i rraskapitur
ne veri ne jug
une, kosovari,cami,
             labi dhe malsori
nuk jam asnje nga keto,
e te gjithe keto jam une,
nje shpirt kacak luftetari,
nje trup i pavarrosur deshmori.

jam ne hall
dhe veten kerkoj me ngulm
ne vargjet e Azem Shkrelit,
ne kengen e harruar
     te Isuf Gervalles se pergjakur,
ne kullen e djegur te Bace Ademit,
ne dheun tim,ne varrin tim te hapur.

kam frike,
vetja copash do me mbetet,
ne maje te rrokaqiejve,matane oqeaneve
larg dheut tim, te rrudhur e te plakur...

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama