KUR VDIQ MBRETI


Kur po kaloja rrugës,
Dëgjova tellallin të thërriste
Se mbreti vdiq.
Po, po! Mbreti ndërroi jetë,
Dhe vendi na ngeli pa mbret.
Të tëra gazetat shkruan
Dhe këtë datë me të zezë e shënuan.
Disa thonë se mbreti vdiq me natë,
Disa të tjerë thonë se qe atentat.
Shumë e shumë gjëra u thanë,
Dhe fjalët u hapën anë e mbanë.
Po atë natë që vdiq mbreti,
Në një vend të largët ra termeti.
Ra dhe gjithçka e rrafshoi,
Këtë vend të largët mjerimi e mbuloi.
Asnjë gazetë nuk shkroi
Qoftë edhe një paragraf të vogël,
Ndërkohë që artikujt për mbretin
Mbushnin faqe të tëra gazetash.
Një gazetë lokale që donte të shkruante
Nuk e lejuan, duke i thënë se
E rëndësishme ishte varrimi i mbreti,
Dhe jo riparimet e dëmeve të tërmetit.
Shumë para u shpenzuan ato ditë
Për cermoninë mortore të mbretit,
Ndërkohë që njërzit vdisnin
Nën gërmadhat e tërmetit.
Një javë më vonë qyteti ziente përsëri,
Zhvilloheshin zgjedhjet për monarki.
Vite të tëra me radhë kaluan
Dhe këtë ngjarje kurrë s'e kujtuan.
E harruan se ditën që vdiq mbreti,
Një vend i largët, u zhduk nga tërmeti.

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama