K O S O V Ё S

Dymdhijet vite prita me gёzim,
Kur do tё shofe tё Lire, e nё bekim,
Kur do tё vij e tё shofё tё gёzuar,
Kur do tё vij e tё perjetoj tё Ҁ`liruarё,

II.
Kaherё dёgjova,
shumё thashё e  thёna,
 Gjithёnji ёnderrova,
se, si  tё ҁlirohet Nёna,

III.
Pa ndёrpre mendova,
ҁ`duhёt unё tё bёj,
qё Ty Kosovё tё Lirё,
dhe tё Lumturё tё gjejё

IV.
Nё ditёn e parё, kur hyra nё ty,
e pyeta vetёn a jam mirё nё kry,
apo  jam mahnitur e nuk po dij si te hy,
nё Ty te Lirё, vetёn me zhgёnjy,

V.
Ne fillim te pashё dukeshёm tё ndertuar,
pallata te bukura, shitore me tё gjitha tё furnizuar,
njerzit me fytyra te ndieshme trotoareve tuj kaluar,
me halle tё ndryshme kokёn dukё munduar,

VI.
Kishё kerre te ndryshme ҁ`farё tё dushё me pa,
rrugёt e ngulfatura, kolonat pa ja nda
vozitёsit e nervozuar, sa c`mundёn tuj nga,
ku, nervoza sundonte, me fyerjet, e sharjet, si ҁ` i ka,

VII.
Pakё, shum pakё gjeta edukat qё kam lanё,
Tё gjeta nё tranzicionё, “tё hyshё nё Europё” tё kan thanё,
Porё dhe te gjeta, te zhytur ne kaos kulturor,
tё gjeta, dhe te mbytur pa moral njerezorё,

VII.
Moralin shqiptarё, qё e paq lanё tё trashiguar,
Kur ika ne perendim familjen pёr tё shpetuar,
aqe sa une vёrejta, dukёt se ishte harruar,
dhe q`ёshtё ma e dhimbёshme, e pёr mua mё e marrё,
Ketu mё nuk banonte morali shqiptarё.

VIII.
Vllau ne vllaun kishte zili, pse ka bukё e krypё,
ishin ne gara q`njerzore vllaul-vllaut mbi koke me i hypё,
duke mos u ngop me mallё, me pasuri,
pa fije morali shoqi shoqit ti hyp mbi kry,

IX.
Nё Ty gjeta, pёr mua njё tё madhё shqetёsim,
ishe nё gjendёje tё errёt qё prodhon mjerim,
ishe nё gjendёje tё koruptuar, si tё lashё kur pata ik,
me njё ndёrrim “te vogёl”, ku tani klanёt koruptive
po folshin shqipё,

X.
Pata ndёgjuar nga shumё shokё, bashkёatёdhetarё,
qysh kur mendojsha nё Ty tё Lirё pёr tё ardhё,
mё thonin mos humb nё kokё, e mos u ngopё nё iluzionё,
se tani nё Kosovё prostitucioni banonё

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama