Dy syte e Vlores


dua te lahem
ne dy syte e tu te kalter,
te pllaquris duart si
           femije nje vjec,
te rrezohem
te gjakosem ne brigjet e ashper,
dhe per mua shkembit, detit
             t`i vije keq.

dua te kridhem
ne dy syte e tu te kalter,
te me kerkojne pastaj njerzit
        perreth duke therritur,
e une te fshihem si djalli i prape,
aty poshte nen uje:
       te iriqet gjembangritur.


dua te mbytem
ne dy dyte e tu te kalter
dhe mbi uje te m'i bejne
          homazhet, nderimet.
aty i shtrire mbi zallin e paster,
te degjoj si labet
         me qajne me vajtime...

dua te lahem
ne dy syte e tu te kalter
te qesh me ga-ga-ga si
           femije nje vjec,
e te me kerkojne tek brigjet e ashper
kur te me gjejne te thone:
          `po ku humbe mor dreq?!?`...

e s`do me rrahin,
se per mua do t`ju vije keq...

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama