Dy Vellezer dhe Ujku


Na ish seç na ish, more njerëz,
Kullotnin shtatë dele dy vëllezër.

Një natë ranë ujqit në të shtata,
Rrëmbyen dy dhe ikën me të katra.

Vëllezërit, kur pikasën, thirrën qentë,
I ndoqën ujqit dhe shpëtuan dhëntë.

Nga qejfi që shpëtuan bagëtitë,
I ftuan në gosti të gjithë miqtë,

Dhe pinë shtruar gjersa iku nata,
Dhe hëngrën jo dy dele, po të shtata!


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama