Duke pritur TIFF (Tirana International Film Festival) edicioni 12

Seven Lucky Gods, i regjisorit Jamil Dehlavi, u kurorëzua si Filmi më i mire i “Tirana Internatonal Film Festival” në edicionin e 11-të tij. Çmimin e publikut e fitoi Bekim Guxi. Çmimin e medias e fituan dy filma: Generator dhe Demokracia. Aktorja më e mirë përzgjidhet Sabina Limani. Filmin më të mirë e ndau ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, i cili i takoi Julim Sulës për filmin “Unë deti, shiu dhe …” Endri Keko mori Çmimin e Karrierës pas vdekjes, që iu dha nga regjisori Kujtim Gjonaj të birit të tij, Ilir Keko. Gjonaj u shpreh se ai “ishte mësuesi i sa e sa kineastëve”.Çmimi i fotografisë iu dha Afrim Spahiut nga Kosova.

Best short documentary film (filmi i shkurtër më i mirë dokumentar) iu dha regjisorit italian, Simone Salvemini, i njohur për TIFF-in si një nga pjesëmarrësit dhe fituesit e parë. “Kam ardhur 10 vjet më parë në TIFF, e kam inauguruar dhe është emocion i madh të jem këtu. Nuk e di për çfarë motivi, por Shqipëria është ne zemrën time. Nuk e them për klishe, por jemi kushërinj”.

BEST FILM OF TIFF

SEVEN LUCKY GODS
Regjisor JAMIL DEHLAVI | UK

SPECIAL MENTION (FEATURE)

SUNRISE
Regjisor | Robert Budina | Albania

BEST CINEMATOGRAPHY (FEATURE)

LOVE BUILDING
Photography | Marius Iacob | Romania

Best director (FEATURE)
The daughter
Regjisor | ThanosAnastopoulos |Greece

BEST EDITING “LUC BARNIER” (FEATURE)
HUMUS by Frederic Labonde
Photography |Frederic Labonde | France

BEST SCREENPLAY (FEATURE)
The kids from the Port
Script | Alberto Morais, Ignacio Gutierrez- Solana | Spain

MEDIA AWARD
“Generator” – Nikoleta Leousi
“Demokracia” – Borja Cobeaga

BALCAN SHORT
Shift 12 – 48 directed by Fatih Özdemir.

BEST FIRST SHORT FILM “RON HOLLOWAY”
Worthless
Director | Nart Zeqiraj | Kosova

SPECIAL MENTION
A political story | By Lander Camarero

SHORT CATEGORY

Albanian Short Award
UNE, DETI DHE…
Regjizor | LULZIM SULA | ALBANIA

SPECIAL MENTION
SHKURTA
Regjizore | Arzana Kraja | KOSOVA

BEST ANIMATION Short
Women’s letter
Director | Augusto Zanovello | France

BEST DOCUMENTARY Short
The executioner’s tear
Director | Layth Abdulamir | France

SPECIAL MENTION
THE LANDING
Regjisor | SIMONE SALVEMINI | ITALY

BEST EXPERIMENTAL Short
Tamburine Buttocks
Director | Carlo Sampietro | Brasil

BEST Short FICTION
Damn Girl
Director | Pelle Folmer | Denmark

SPECIAL MENTION
A political story
By Lander Camarero


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama