Doreputhesite

Dorëputhësit janë të pa identitetë,
të pa kombë, dhe të pa fe,
Genjeshtërës i thojnë: “e vërrtetë”,
gjunjëzuar jetojnë pranë ne,

II.
Gjithënji janë në dijeni, se si me u laritë,
për interesa ditorë, dhe vendin me shitë,
Nuk njofin asë nanë, asë babë, as motër asë vlla,
për interesat vehtijakë, nuk lan sendë pa ba,

III.
Okupatorve shekullorë duartë ua kan puthurë,
për vllazërim-bashkimë,
Tani dorëputhin protektorët e u bëjn glorifikimë,
pse na ruajnë gjendëjen në huti dhe haotimë,

IV.
Bëjn ç`mos të na bindin, “miqët me i nderuarë,
se në kohë më të vështirë nga rreziku na kan shpëtuarë”,
Ashtu na mësojnë se si duhet të i përkujtojmë,
si identitetin tonë nën thembëra të tyre të nёnshtrojmë,

V.
Ata janë të lindurë, servilitet me ushtruarë,
sa regjimë që ndërrohet,
shpejtë me u konvertuarë,
shpirti fortë ju gëzohet,
kur arrinë më të “madhen vlerë”,
që si fitimë për përulëjen më të mjerë,
gjunjëzuar protektorëve, në të prapëmen tu marrin erë.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama