Banesa private

"Fqinji i mirë dyfishon vlerën e shtëpisë.” (Proverb gjerman)

Ekzistojnë sisteme të ndryshme të huazimeve, të cilët i përshtaten grupmoshave të ndryshme. Pyesni bankën tuaj mbi mundësitë e ndryshme të kursimit dhe të huasë për blerjen e banesës.

Subvencion interesi

Shteti jep subvencion interesi dhe jep garanci për huatë bankare. Shteti nuk jep direkt hua për gjetjen e banesave private. Subvencion interesi jepet nëpërmjet dy sistemeve të ndryshme. Ai i jepet nëpërmjet sistemit ASP atyre që kërkojnë apartamentin e parë dhe nëpërmjet sistemit të subvencionit të interesit.

    * ASP është një sistem kursimi dhe asistence për banesat. Ky sistem është për të rinjtë që kërkojnë banesën e tyre të parë private. Kur fillohet kursimi duhet të jesh 18-30 vjeç.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama