Notice: compact(): Undefined variable: extras in /home/shqiperia/library/Zend/View/Helper/HeadLink.php on line 381

Notice: Undefined variable: reklama in /home/shqiperia/application/views/helpers/Reklama720.php on line 8

flamuri shqiptar ka bere xhiron e botes gjate gjithe dites se djeshme. Ne faqet online, por edhe ne youtube, shqiptaret kane postuar festimet e tyre per 100-vjetorin e Pavaresise, ne vendet ku ndodhen si emigrante. Eventi i pagezuar “100 vjet! Gezuar Shqiperi!” Ne Shtetet e Bashkuara, me rastin e 100-vjetorit te pavaresise se Shqiperise, tabelat elektronike ne sheshin Times Square ne Manhattan do te shfaqin flamurin shqiptar dhe ne shesh do te jepet nje koncert me kenge dhe valle shqiptare.

5 nga 17

Monumenti i Pavaresise, i vendosur dje ne parkun “Rinia”, ka ardhur nga Austria. Ai eshte punuar nga Visar Obrija (Kosove) dhe Kai Kiklas (Gjermani). Monumenti eshte i arte 6.5 metra dhe 5.5 m i gjere dhe peshon 15 ton. Sipas drejtorit te Galerise Kombetare te Arteve, Rubens Shima, ky eshte versioni i vogel me disa ndryshime te vogla. Ai ka theksuar se skeleti i monumentit eshte material çeliku, ndersa distanciatoret mes veshjes se lekures (e perbere prej piramidash te vogla) jane material alumini. Ne njeren pjese te monumentit duket simboli i shqiponjes, e cila kur ndizet ndriçimi merr ngjyren e zeze, kurse ne pjesen tjeter me lazer eshte shkruar Deklarata e Pavaresise.


Notice: Undefined variable: reklama in /home/shqiperia/application/views/helpers/Reklama720.php on line 8

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama