Fundi i sundimeve të huaja. Formacionet Shtetërore Shqiptare në shek. XIV - Fillimi shek. XV. Princi

Fundi i sundimeve të huaja. Formacionet Shtetërore Shqiptare në shek. XIV - Fillimi shek. XV. Princi

Shkëputja nga Bizanti dhe ekspansioni Serb në trevat shqiptare

Shqipëria gjatë sundimit të car Stefan Dushanit (1331-1355)

Shqiperia gjate sundimit te car Stefan Dushanit (1331-1355)

Qëndresa e organizuar e fisnikëve shqiptarë, herë-herë e bashkërenduar edhe me anzhuinët e me fuqi të tjera evropiane, kishte mundur t'i mbajë serbët për mjaft kohë larg Durrësit e Prin

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Formacionet shtetërore Shqiptare në shek. XIV dhe në fillim të shek. XV

Shteti i Gjon Kastriotit

Shteti i Gjon Kastriotit

Kastriotët ishin familje fisnike dhe dinastia drejtuese më e rëndësishme e jetës politike dhe ushtarake të Shqipërisë në shek. XV.Për pemën gjenealogjike, vend-origjinën dhe veprimtarinë

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama