Shqipëria midis Bizantit dhe Perëndimi, shek. XI - XIV

Shqipëria midis Bizantit dhe Perëndimi, shek. XI - XIV

Jeta politike në Shqipëri në shek. XII-XIII

Kryengritja e shqiptarëve kundër Perandorisë së Nikesë (1257-1258)

Kryengritja e shqiptareve kunder Perandorise se Nikese (1257-1258)

Vendosja e pushtetit të Nikesë në viset shqiptare nuk e përmirësoi gjendjen e tyre, përkundrazi, një administratë e rreptë ushtarake e civile u vendos në trevat shqiptare, përfshirë edhe Pri

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Qytetet e Shqipërisë

Tregtia dhe zejet

Tregtia dhe zejet

Për shkak të pozitës së saj të favorshme strategjike si urë midis Lindjes e Perëndimit, Shqipëria vazhdoi të jetë në mesjetë një vend i përfshirë në trajektoret kryesore

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama