“Vrasësja me Pagesë” e Trashëgimisë Tonë.

Nga:  Titi Seranaj

Lidhur me shqetësimet e shumta që janë ngritur në lidhje me trashëgiminë kulturore, kryesisht pas shembjes së Teatrit Kombëtar, qytetarët duhet të kuptojnë se TRASHËGIMIA mbrohet me ligj.

Masakra që po i ndodh trashëgimisë në zonën historike të Tiranës dhe në zhdukjen e vilave monument kulture ka përgjegjës Intitucionin vartës të Ministrisë së Kulturës që është Instituti i Monumenteve..

Është ky institucion që me ligjet në fuqi mban përgjegjësi për ruajtjen e këture vlerave por që defakto është shkatërruesi i tyre.

Ky institucion ka dhe një fytyrë që eshtë “vrasëse me pagesë” e trashëgimisë sonë.

Kjo fytyrë ka dhe një emër dhe ajo është Arta Dollani.

Huazuar nga: FB Titi Seranaj